Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de iaurt și gelatină

Vizite: 3933
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2589

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g iaurt proaspat,
- 150-200 g zahar tos,
- o lamaie mare,
- 3 albusuri,
- o lingurita cu varf gem,
- un plic cu zahar vanilat,
- 1/2 kg frisca,
- 9 foi sau 27 g granule de gelatina,
- 50 g zahar pudra.

Preparare:

Intr-un lighenas de 2-3 l, gelatina se lasa sa se inmoaie in iaurt cca. o ora. Frisca rece de la congelator se bate spuma, se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si apoi se pastreaza in frigider. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si 30 ml zeama de lamaie, apoi se bat in continuare pana ce se intaresc bine si se lasa in bucatarie.

Lighenasul cu gelatina, iaurt, coaja rasa de lamaie si gemul din coji de portocale se aseaza pe un vas cu apa fierbinte (nu clocotita); se amesteca cu lingura 2-3 minute pana cand se topeste gelatina, apoi, lighenasul se trece pe un vas cu apa rece si se amesteca in compozitie pana cand aceasta ajunge la tenmperatura degetului.

Dupa aceea, se pune o lingura cu virf din spuma de albus, se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura de 5-6 ori, se adauga toata spuma si se amesteca gelatina, tot prin rasturnare, pana la fundul lighenasului, dar nu prea mult, ca sa nu se lase spuma.

Se desarta peste toate frisca rece, adunand-o cu lopatica de pe vas si se amesteca cu telul, usor prin rasturnare, pana la fundul lighenasului, de 8-10 ori, ca sa se omogenizeze toata compozitia. Se obtine o crema consistenta care se desarta, imediat, intr-o cratita de 2 l, unsa cu putin unt. Dupa ce s-a tinut in frigider 3-4 ore, crema se rastoarna pe un platou, cum s-a aratat si se orneaza cu fructe din compot sau dulceata, sau cu frisca. Este o crema acrisoara, racoritoare.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de iaurt și gelatină:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire