Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de vanilie

Vizite: 2891
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
458

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 galbenusuri
- 1/4 l lapte
- 50 g zahar pudra
- 1/2 baton vanilie
- eventual o lingurita de faina

Preparare:

Intr-un castron mai mare se bat galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine spumos. Se fierbe laptele cu vanilie si dupa ce s-a racit, se varsa incet peste oua, amestecand neintrerupt cu o lingura de lemn. Se pune acest amestec intr-o cratita, la foc foarte domol si se amesteca mereu pana cand crema se ingroasa.
Se poate adauga si o lingura de faina, cand se amesteca ouale si zaharul, pentru ingrosarea mai mult a cremei.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de vanilie:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.