Rețetă Cremă de vanilie
Vizite: 3075
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
458
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 galbenusuri- 1/4 l lapte
- 50 g zahar pudra
- 1/2 baton vanilie
- eventual o lingurita de faina
Preparare:
Intr-un castron mai mare se bat galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine spumos. Se fierbe laptele cu vanilie si dupa ce s-a racit, se varsa incet peste oua, amestecand neintrerupt cu o lingura de lemn. Se pune acest amestec intr-o cratita, la foc foarte domol si se amesteca mereu pana cand crema se ingroasa.Se poate adauga si o lingura de faina, cand se amesteca ouale si zaharul, pentru ingrosarea mai mult a cremei.
Analiza ingredientelor rețetei Cremă de vanilie:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...