ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale
Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de zahăr ars

Vizite: 1296
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1166

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 cana de zahar brun
- 4 oua
- 3 cani de lapte
- praf de scortisoara
- coaja rasa de lamaie

Preparare:

Intr-o cratita se caramelizeaza 2-3 linguri de zahar brun. Separat, se bat ouale cu restul de zahar. Se adauga laptele, scortisoara si se amesteca bine.
Se toarna compozitia peste zaharul caramelizat si se pune la cuptor. Se coace amestecul pana prinde o crusta aurie.
Se face testul cu scobitoarea; se inteapa compozitia cu o scobitoare; daca aceasta iese curata, inseamna ca s-a copt crema.
Se lasa sa se raceasca, apoi se tine in frigider o jumatate de ora; sa se intareasca mai bine.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de zahăr ars:

Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.