Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de zahăr ars pentru foi

Vizite: 2304
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2636

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g zahar,
- 200 g unt,
- 50 g faina,
- 250 ml lapte,
- un pachetel cu zahar vanilat,
- 15 ml rom.

Preparare:

100 g zahar se caramelizeaza intr-o craticioara de 1/2 l. Cand se formeaza putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc, lasand-o sa se raceasca 3-4 minute. Apoi se adauga tot untul care se lasa sa se topeasca si 100 ml lapte. Se fierb la foc mic, ca sa se topeasca caramelul.

Intre timp, intr-o olita, se amesteca faina cu restul de lapte, adaugat cate putin si frecand compozitia cu dosul lingurii, pe marginea olitei ca sa nu ramina cocoloase. Cand s-a omogenizat untul cu zaharul ars, si a dat in clocot, se adauga laptele cu faina in suvoi continuu amestecand in continuu pana cand se ingroasa; se obtine o crema moale si neteda.

Cand se ia de pe foc, se pune vanilia si o lingura cu rom si se intinde, dupa ce s-a racit, intre foile coapte. Crema se intareste, cand se raceste si daca este moale, fragezeste mai bine foile.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de zahăr ars pentru foi:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire