Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă din brânză de vacă

Vizite: 16511
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
369

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g branza de vaca
- 10 g unt
- 1/2 galbenus de ou
- 35 g smantana
- 15 g zahar
- 20 g lapte
- putina vanilie sau vanilina

Preparare:

Se freaca galbenusul cu 10 g zahar, se adauga laptele si se pune pe foc mic, amestecind mereu cu lingura, pina incepe sa se ingroase putin (nu trebuie sa fiarba). Se ia de pe foc si se amesteca cu branza trecuta prin sita, cu untul, vanilia si 20 g smantina.
Se aseaza pe o farfurie, se da o forma frumoasa si se garniseste cu restul de smintina amestecata cu 5 g de zahar.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă din brânză de vacă:

Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire