Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă la pahar cu ciocolată

Vizite: 1531
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2811

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100-150 g ciocolata de menaj,
- 50 ml apa,
- 50 g unt,
- 4 oua,
- 150-200 g zahar tos,
- 30 ml lichior,
- coaja rasa de la o portocala,
- 200 g frisca.

Preparare:

Albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar, o lingura de rom, apoi spuma se bate pana cand se intareste din nou. Intr-un lighenas, ciocolata rasa prin razatoare, impreuna cu apa, untul, coaja de portocale, galbenusurile si restul de zahar se bat pe un vas cu apa clocotita, 8-10 minute, ca sa se lege ca un sodou.

Dupa ce s-a racit bine, se adauga spuma, amestecand usor, numai prin rasturnare, de cateva ori. Crema se pune in cupe si de lasa la frigider 2-3 ore; apoi se orneaza cu frisca. Se serveste rece.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă la pahar cu ciocolată:

Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire