Rețetă Cremes
1510
CALORII
8
PORTII
Ingrediente/compozitie:
foi de cremes - un pachet = 2 foi1 l lapte
7 oua
aprox. 2-3 linguri zahar
7 linguri faina
zahar vanilat - 2 pliculete
esenta lamaie - 1 fiola
100ml. apa
Preparare:
Se prepara un sirop din 100 ml.apa+esenta de lamaie+2 linguri zahar. Se toarna in tava circa 75ml. sirop si se aseaza o foaie de cremes in tava, peste siropul cald.Se pune la fiert laptele cu aprox. 14 linguri de zahar (dupa gust pot fi mai mult sau mai putin) si cele 2 pliculete de zahar vanilat.
Intr-un vas, amestecam 7galbenuse cu 7 linguri de zahar si cu 7 albuse batute spuma, la care se adauga pe rand, 7 linguri de faina. Aceasta compozitie se toarna in laptele indulcit care a inceput sa fiarba. Se amesteca usor cu paleta si vom vedea ca avem o crema consistenta de cremes pe care o vom turna imediat peste foaia din tava. Peste crema fierbinte ,vom aseza cea de-a doua foaie de cremes pe care o vom stropi pe toata suprafata cu siropul ramas.Acoperim tava cu folie de poolitilena si cu un servet de panza pana se raceste. Vom avea un cremes delicios, cu foile moi si insiropate,si o crema ce nu va curge dintre foi. Se poate consuma asa, sau dupa preferinte se poate pudra cu zahar pudra sau se pot pune moate de frisca. Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Cremes:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....