Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Crutoane

Vizite: 4694
Timp preparare: 25min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- paine alba (toast).

Pentru imbunatatire: unt, usturoi, sare, etc.

Preparare:

Se ia painea - cea mai indicata fiind painea alba coapta in forma (toast) - se indeparteaza coaja si se taie felii.

Din felii se taie crutoane de forma cubica, cu latura de aproximativ 1 cm. Se introduc la cuptor si se tin la foc potrivit pana ce devin aurii. Se scot si se adauga bucatele de unt cat sunt inca fierbinti.

Se amesteca usor.

O alta modalitate de preparare ar fi prajirea crutoanelor de paine intr-o tigaie larga cu putin ulei. Prin miscari scurte din incheietura mainii, i se suceste in mod repetat tigaia, astfel incat crutoanele sa se mentina in miscare aproape permanenta.

Dupa ce toate crutoanele au capatat o culoare placuta, aurie, se poate adauga putin unt sau unt topit amestecat cu usturoi pisat.

Crutoanele astfel obtinute se adauga la supe creme sau salate, numai inainte de servire.


Analiza ingredientelor rețetei Crutoane:

Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic. Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten. Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire