Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cuibulețe de cartofi

Vizite: 1865
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa
889

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5 cartofi
- 1 morcov
- 2 linguri bulion
- 2 oua mari
- 1 ceapa alba
- sare
- piper mozaic macinat
- ciuperci uscate
- patrunjel uscat
- 1 pahar ulei floarea soarelui
- 300 g apa fiarta sau plata
- ulei pentru prajit

Preparare:

Se prajeste bine ceapa in uleiul incins. Se curata, se spala, se taie in jumatati pe lung si se scobesc cartofii iar miezul se pune la fiert impreuna cu morcovul. Se aseaza cartofii jumatati, scobiti, in tava care merge la cuptor cu 1/2 pahar ulei si 300 gr apa plata sau fiarta. Se baga in cuptorul incins. Cand sunt aproape copti se scot si se lasa sa se racoreasca un pic. Se bat ouale cu sarea, piperul, ciupercile uscate si ceapa prajita. Dupa ce au fiert cartofii si morcovul se paseaza bine (ca un piure) si se adauga ouale cu ceapa amestecandu-se bine, se adauga si bulionul in compozitie. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de cartofi aproape coapte, se adauga si cealalta jumatate de pahar de ulei pe deasupra, patrunjelul uscat si se mai tin la cuptor inca 20 de minute pana se rumenesc pe deasupra.

Analiza ingredientelor rețetei Cuibulețe de cartofi:

Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire