Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Curry de pui cu orez

Vizite: 1457
Timp preparare: 35min
Dificultate: redusa
Rețetă Curry de pui cu orez
5190

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Marinată:
1 pahar iaurt
2 linguri zeamă de lămâie
2 lingurițe turmeric pudră
1 linguriță chilli pudră
2 lingurițe chimion pudră
2 linguri rădăcină de ghimbir răzuită
4 căței de usturoi
1,5 kg carne de pui tăiată bucățele

Curry de pui:
60 g unt
2 căni pastă de roșii
2 căni smântână de gătit
2 linguri zahăr
2,5 lingurițe sare

Pentru servire:
orez 300 g
coriandru frunze verzi

Preparare:

Combinați ingredientele pentru marinată, apoi adăugați bucățelele de carne de pui și amestecați bine. Acoperiți bolul și lăsați la frigider minumum 3 ore, dar ideal e să rămână așa peste noapte.

Într-o tigaie mare topiți untul și adăugați carnea. Gătiți până când se albește puiul.

Adăugați pasta de roșii și smântâna, plus zahărul și sarea. Se lasă la fiert cam 30 de minute, la foc mic.

Se servește cu orezul gătit simplu și coriandru. Eu am pus bucățele de parmezan deasupra.

Orezul l-am făcut în felul următor: am pus într-o oală la topit o lingură-două de unt și am adăugat orezul spălat. Am amestecat încontinuu și am lăsat până orezul s-a prăjit până a devenit ușor transparent. Apoi am adăugat apă fierbinte și sare. Am lăsat să se umfle orezul la foc foarte mic.


Analiza ingredientelor rețetei Curry de pui cu orez:

Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Ghimbir - rădăcină, crud
Avantaje: Ghimbirul proaspăt, ras, cu lămâie și miere într-un ceai fierbinte seara previne răceala Ghimbirul are rolul de a preveni simptomele de greață Ghimbirul reduce durerea musculară Efect anti...
Dezavantaje: Consumul de ghimbir poate crește riscul de sângerare Consumul de ghimbir împreună cu medicamentele pentru diabet zaharat poate determina scăderea zahărului din sânge Dozele mari de ghimbir ar...
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Pulpe de pui (fierte, tocană)
Avantaje: Pulpele de pui sunt o sursă bună de proteine și niacină, iar conținutul lor de sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Pulpele de pui conțin grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Turmeric - curcuma
Avantaje: Turmericul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, fiind testat în cadrul mai multor studii ca tratament împotriva unor afecțiuni precum Alzheimer, cancer, artrită și probleme digest...
Dezavantaje: Turmericul poate provoca reacții adverse dacă este consumat peste limita recomandată și poate interfera cu alte tratamente. Femeilor însărcinate li se recomandă consumul cu prudență al turmer...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zahăr

Zahărul este un produs alimentar de bază utilizat pentru îndulcirea mâncărurilor şi băuturilor, reprezentând o importantă sursă de energie. Zahărul oferă un aport ...

Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire