Rețetă Desert de vară cu căpșuni
Ingrediente/compozitie:
capsuniiaurt natural
zahar
zahar vanilat
menta uscata
Preparare:
Se taie capsunile cubulete.Se amesteca iaurtul cu zaharul (dupa gust) si cu zaharul vanilat iar la final se presoara menta uscata.
Amestecul se toarna peste capsunile taiate.
Savuros si racoros !
Analiza ingredientelor rețetei Desert de vară cu căpșuni:
Căpșuni
Avantaje: Căpșunile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic și potasiu.
Conțin o cantitate redusă de grăsimi.
Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea È...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri.
Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane.
Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Lapte bătut
Laptele bătut este produsul natural obținut din lapte dulce, nefiert, lăsat la temperaturi de 20-22 de grade, timp de 24-48 de ore.
Această băutura este adesea consumată &i...
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc.
Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă.
Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....