Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Escalop de vițel

Vizite: 1880
Timp preparare: N/A
Dificultate: N/A

Ingrediente/compozitie:

- 6 snitele,
- 3-4 linguri untdelemn,
- o lingurita cu varf de mustar,
- 100 ml smantana,
- 1/2 lingurita faina,
- un varf de cutit de piper,
- un varf de lingurita de sare.

Preparare:

Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele musculare sa se rupa (sa nu se stringa la prajit).

Carnea de vitel este o carne fageda, de aceea aceste sitele se servesc cu sos condimentat. Snitelele piperate putin se trec bine prin faina si se prajesc, pastrandu-se calde pe un vas cu apa fierbinte, acoperite. Cand toate sunt prajite, in grasimea ramasa, se pune imediat putina apa, ca sa nu se arda.

Se freaca mustarul cu faina, smantana si sarea, amestecandu-se apoi cu sosul din tigaie si lasand sa fiarba cateva clocote ca sa se lege.

Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu apa. La servire, sosul se toarna peste snitelele asezate pe platou, alaturi de piure de cartofi, garnitura de orez sau de soteuri din legume.

Snitelele se pot servi si cu alte sosuri; sos de rosii in care se adauga vin si o foaie de dafin ca s fie mai picant, sos picant, etc.


Analiza ingredientelor rețetei Escalop de vițel:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire