Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă File de batog cu sos verde

Vizite: 1830
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
104

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 file micut de merlan (40-50 g)
- 1 lingura (rasa) cu faina
- 100 ml de lapte
- putina nucsoara praf
- o mana de frunze de spanac
- o bucatica de unt cat o aluna

Preparare:

Se spala cu grija frunzele de spanac si se pun intr-o craticioara, fara apa sau unt. Se acopera craticioara si se lasa 5 minute pe foc mic. Dupa aceea, se scurge spanacul si se trece prin mixer. Intre timp, se fierbe laptele pana da in clocot, apoi, se pune deoparte. Intr-o craticioara, se topeste untul la foc mic pana cand face putina spuma.
Se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Se toarna, apoi, laptele cald si nucsoara, si se amesteca bine. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic timp de 5 minute, amestecand in continuu, pana cand sosul alb se ingroasa. Se ia craticioara cu sosul de pe foc. Se adauga frunzele de spanac zdrobite in acest sos si amestecati bine. Fierbeti pestele in baie de aburi (sau in apa cu diferite mirodenii) timp de 5 minute. Dupa ce a fiert, se scot oasele si se farmiteaza. Se toarna sosul deasupra si se serveste.
Se poate servi cu putin orez sau morcovi fierti in apa.


Analiza ingredientelor rețetei File de batog cu sos verde:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire