Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă File de șalău cu roșii (la cuptor)

Vizite: 4653
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 bucata file de salau
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 1 ardei capia
- 3-4 catei de usturoi
- 1 crenguta de cimbru
- 1 busuioc
- putin ulei de masline

Preparare:

Ceapa se taie solzisori fini, ardeiul capia - in patru pe lung si apoi fasiute, rosiile se decojesc si se taie cubulete.
Toate se pun intr-un vas de yena. Deasupra se aseaza pestele, usturoiul taiat rondele fine, crenguta de cimbru si uleiul de masline.
Se pune si o cescuta cu apa, apoi se pune vasul acoperit la cuptor pana scade sosul.


Analiza ingredientelor rețetei File de șalău cu roșii (la cuptor):

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Șalău
Avantaje: Șalăul are un conținut natural ridicat de proteine și Omega-3 Are un efect pozitiv asupra metabolismului...
Dezavantaje: Gătit pane sau prăjit în ulei, peștele e o adevărată „bombă calorică”...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire