Rețetă File de șalău cu roșii (la cuptor)
Vizite: 4759
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 1 bucata file de salau- 2 rosii
- 1 ceapa
- 1 ardei capia
- 3-4 catei de usturoi
- 1 crenguta de cimbru
- 1 busuioc
- putin ulei de masline
Preparare:
Ceapa se taie solzisori fini, ardeiul capia - in patru pe lung si apoi fasiute, rosiile se decojesc si se taie cubulete.Toate se pun intr-un vas de yena. Deasupra se aseaza pestele, usturoiul taiat rondele fine, crenguta de cimbru si uleiul de masline.
Se pune si o cescuta cu apa, apoi se pune vasul acoperit la cuptor pana scade sosul.
Analiza ingredientelor rețetei File de șalău cu roșii (la cuptor):
Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Șalău
Avantaje: Șalăul are un conținut natural ridicat de proteine și Omega-3
Are un efect pozitiv asupra metabolismului...
Dezavantaje: Gătit pane sau prăjit în ulei, peștele e o adevărată „bombă calorică”...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...