Rețetă Friptură de pui
Vizite: 4936
Timp preparare: 25min
Dificultate: medie
373
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 700 g piept de pui, fara pielita si oase- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa verde, tocata
- 1 cana pesmet
- 3 linguri patrunjel, tocat
- 1/2 lingurita cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru proaspat, tocat
- 1/8 lingurita rozmarin uscat sau 1/2 lingurita rozmarin proaspat, tocat
- 1 albus de ou
Preparare:
Pieptul de pui, dezosat si curatat de pielita, se taie in jumatate si se bate cu ciocanul de snitele. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie la foc mic.Se caleste ceapa 1-2 minute, pana se inmoaie, apoi se pune intr-un bol. Deasupra se adauga pesmetul, patrunjelul, cimbrul si rozmarinul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga 1/2 lingurita ulei si albusul de ou si se amesteca bine.
Intr-o tigaie de teflon se incinge uleiul la foc potrivit si se caleste puiul cate 3 minute pe fiecare parte.
Apoi se scoate pe un platou si se da prin amestecul din pesmet, doar pe o singura parte. Jumatatile de pui se pun din nou in tava, cu partea cu pesmet in sus si se tin la cuptor pana se rumenesc.
Analiza ingredientelor rețetei Friptură de pui:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia.
Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Rozmarin proaspăt
Avantaje: Rozmarinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, fier, vitamina B6, magneziu și potasiu.
Rozmarinul este benefic pentru sistemul nervos, digestie și circulație....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...