Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Glazură de cacao

Vizite: 2912
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2688

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g zahar,
- 250 ml apa,
- o lingurita zeama de lamaie sau otet, sau o lingurita cu varf glucoza (sirop viscos),
- 50 g cacao sau 100-150 g ciocolata,
- 50-80 g unt.

Preparare:

Cand este necesara o cantitate mai mare de glazura, pentru tort, sau alte prajituri se va proceda astfel: intr-o olita sau craticioara de 1 l (folosita numai in acest scop), asezata pe foc, se amesteca zaharul, apa, zeama de lamaie, otetul sau glucoza, cu o lingura metalica, pana cand zaharul se dizolva complet; apoi siropul se fierbe in continuare, acoperit cu o farfurie de portelan pana cand se leaga bine, facand si proba in apa rece, se ia de pe foc si in el se adauga cacaua cernuta sau ciocolata rasa, mestecand fara intrerupere, cu lingura, pana cand se incorporeaza bine.

Glazura se poate lasa si alba daca nu se foloseste imediat, urmand a se colora la nevoie cu cacao, ciocolata sau diferite culori vegetale dupa gust. In acest caz, dupa ce proba a fost buna se lasa sa se raceasca putin siropul si cand este pe jumatate racit, se freaca cu lingura pana cand se raceste, se albeste si se taie ca si serbetul.

Daca pe lingura cu care s-a amestecat in sirop s-au format cristale, se va folosi alta lingura curata. Dupa ce s-a ingrosat, fara cristale de zahar, dupa frecare, se adauga cacaua sau culoarea si aroma dorita. Glazura se poate pastra in punga de nylon ca sa ramina moale; la nevoie se incalzeste pe apa calda. Se poate folosi fara unt.


Analiza ingredientelor rețetei Glazură de cacao:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire