Rețetă Gogoși de cartofi
Vizite: 3014
        Timp preparare: N/A
    Dificultate: redusa
368 
    CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 250 g cartofi- 10 g unt
- 10 g branza rasa
- 1 galbenus
Preparare:
Cartofii copti se curata de coaja, se zdrobesc bine si se amesteca cu unt, branza si galbenusul de ou. Se asaza gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras si se coc la foc iute.Analiza ingredientelor rețetei Gogoși de cartofi:
    	Cartofi fierți fără coajă, fără sare
                
        Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
        Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
    
    	Galbenuș de ou
                
        Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
        Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
    
    	Telemea de vacă
                
        Avantaje: Prevenirea hipertensiunii și a osteoporozei
Ajută la menținerea sănătății osoase, creșterea greutății și îngrijirea dentară...
        Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu și colesterol...
    
    	Unt
                
    Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
        Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....