Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Gogoși de cartofi cu carne

Vizite: 2953
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
244

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 cartof mare fiert
- un pic de lapte degresat
- 1 lingurita de faina
- 50 g de carne tocata fiarta
- un pic de ulei

Preparare:

Se paseaza bine cartoful fiert si se adauga laptele pana se obtine un piure. Se adauga faina si se amesteca pana ce se obtine o pasta tare (daca este necesar se adauga putin lapte).
Se intinde pasta obtinuta formand o gogoasa groasa.
Se pune carnea pe jumatate din gogoasa, se pliaza cealalta jumatate deasupra si se inchid bine marginile. Se tapeaza totul usor cu mana.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste gogoasa pe ambele parti.
Se serveste avand grija la bebelus sa nu se friga.


Analiza ingredientelor rețetei Gogoși de cartofi cu carne:

Carne de vită (fiartă)

Carnea de vită este clasificată drept carne roșie - un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conține cantități mai mari de fier decât puiul sau peștele.

De obicei,...

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire