Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Gratin Miracle

Vizite: 2435
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1594

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 125 g gris de grau
- 1 l lapte degresat
- 30 g unt
- 75 g cascaval ras
- o cutie de ton zdrobit
- 3-4 rosii
- un pic de sare si de piper

Preparare:

Se pune la fiert laptele si se adauga untul. Se da in clocot apoi adaugati grisul, se lasa sa fiarba un minut.
Se adauga cascavalul, ouale unul cate unul, sarea si piperul.
Se intinde cu ajutorul unei spatule intr-o forma unsa cu unt, se aseaza deasupra tonul scurs bine si rosiile taiate in rondele fine.
Se pudreaza cu cascaval si se pune la cuptor pentru 15-20 minute, cu termostatul la 7.
Se serveste.


Analiza ingredientelor rețetei Gratin Miracle:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Piper alb
Avantaje: Piperul alb este o sursă bună de fier, fibre alimentare și vitamina C....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ton - conservă în ulei
Avantaje: Conserva de ton conține proteine, vitamina D, vitamina K, niacină, seleniu, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Nu consumați mai mult de 340 g pe săptămâna de pește oceanic mare. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur în cantități ridicate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire