Rețetă Înghețată cu zmeură
Vizite: 2171
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 3 cani cu lapte- 3 oua
- 1 pahar cu zahar
- 1 lingura de faina
- 2 pahare cu zmeura pasata
Preparare:
Se amesteca intr-un bol, cu ajutorul mixerului, ouale, zaharul si faina, apoi toarna laptele treptat.Se pune castronul la bain-marie (intr-o cratita cu apa, la foc mic) pana ce incepe sa se ingroase compozitia.
Se ia de pe foc si dupa ce compozitia s-a racit, se adauga si zmeura zdrobita, amestecand usor.
Se pune in forme si se da la congelator.
Analiza ingredientelor rețetei Înghețată cu zmeură:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zmeură
Avantaje: Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K și magneziu.
Zmeura este bună pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului cardiovascular....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de zmeură provine din zaharuri.
...