Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Linzer cu mere

Vizite: 4974
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
9549

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 600 g faina
- 300 g unt
- 600 g zahar
- 5 buc oua
- 2 plicuri praf de copt
- 2 kg mere
- 150 g unt
- 40 g coaja de lamaie rasa
- 100 g gris

Preparare:

Din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare se prepara un aluat fraged, care se lasa sa se odihneasca doua ore.

Din 2/3 din aluat se intind doua foi dreptunghiulare, care se aseaza in doua tavi.

Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita cu untul, 300 g zahar si coaja rasa de lamaie si se dau la foc.

Cand in cratita s-a format suc, se adauga grisul.

Se amesteca, pana ce merele s-au calit. Se intinde cate un strat de mere deasupra foilor, iar din aluatul ramas se fac suluri cu diametrul de 8-10 mm, care se aseaza peste mere in forma de gratar si se coace linzerul la un foc potrivit.

Se taie in stare calda si se amenajeaza pe un platou.


Analiza ingredientelor rețetei Linzer cu mere:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
GriÈ™
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire