Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mâncare de spanac cu roșii

Vizite: 2037
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
630

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 kg spanac
- 2 cani de suc de rosii
- 1 ceapa
- apa plata
- 50 ml ulei
- 20 g faina
- sare
- putina zeama de lamaie

Preparare:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putina apa cu ulei de masline. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga spanacul si restul de apa. Dupa ce spanacul a fost oparit, se toarna sucul de rosii amestecat cu faina si se mai da o data in clocot.
Se serveste ca garnitura.


Analiza ingredientelor rețetei Mâncare de spanac cu roșii:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire