Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mâncare gratinată cu ton

Vizite: 2975
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1671

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 125 g gris
- 1/2 litru de lapte semismantanit
- 30 g unt
- 75 g branza gen svaiter rasa
- 4 oua
- 1 cutie mica cu ton farmitat
- 3-4 rosii
- putina sare si putin piper (este de preferat sa-si mai puna fiecare in farfurie daca este nevoie)

Preparare:

Se incalzeste laptele cu untul pana da in clocot, se adauga grisul si se lasa sa fiarba 1 minut,
Se pun branza tip svaiter, ouale unul cate unul, sarea si piperul.
Amestecul obtinut se intinde bine intr-un vas uns cu unt. Deasupra se aseaza tonul scurs si tomatele taiate in rondele subtiri.
Se presara branza gen svaiter si se da la cuptor (termostat 7) 15-20 de minute.
Se serveste.


Analiza ingredientelor rețetei Mâncare gratinată cu ton:

Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Șvaițer
Avantaje: Șvaițerul conține proteine, calciu, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Șvaițerul este bogat în grăsimi saturate....
Ton - conservă în ulei
Avantaje: Conserva de ton conține proteine, vitamina D, vitamina K, niacină, seleniu, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Nu consumați mai mult de 340 g pe săptămâna de pește oceanic mare. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur în cantități ridicate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire