Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Medalioane de curcan cu sos de cocos

Vizite: 2302
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1406

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g orez
- 500 g piept de curcan
- 3 linguri ulei masline
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ardei iute rosu
- 2 lingurite curry
- 1 cutie lapte cocos
- 1 fir de praz
- 200 ml supa

Preparare:

Se fierbe orezul in apa cu sare. Dupa ce este gata se mai lasa 20 minute acoperit.
Se taie carnea felii, la fle si prazul in inele, ardeii grasi in felii. Se despica ardeiul iute pe lungime, se indepartaeaza semintele si se taie marunt. Se clalesc legumele 5 minute in ulei incins.
Se prajeste carnea si se presara apoi curry.
Se adauga ardeii si se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna supa si laptele de cocos si se lasa sa fiarba 5 minute.
Se garnisitieaza cu orez.


Analiza ingredientelor rețetei Medalioane de curcan cu sos de cocos:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Curry
Avantaje: Curry este o sursă excelentă de vitamina E, vitamina K, fier, vitamina B6, acid folic, calcium, magneziu, fosfor și potasiu....
Lapte de cocos
Avantaje: Benefic pentru sănătateainimii, sistemul imunitar, circulație, sistemul nervos și digestie. Consumul regulat poate reduce simptomele ulcerului....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Piept de curcan
Avantaje: Pieptul de curcan fără pieliță este cea mai slabă carne....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.