Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mere în aluat

Vizite: 1209
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4090

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1,2 kg mere
- 250 g faina
- 250 g unt
- 100 g zahar pudra
- 150 g gem de capsuni
- 3 buc oua
- 1 plic zahar vanilat
- sare

Preparare:

Merele se curata de coaja, se scobesc cu o lingurita de scobit si se umplu cu gem.

Din faina, unt, oua si putina sare se face o coca, din care se intinde o foaie, care se taie straifuri cu latimea de 2 cm.

Se invelesc merele cu aceste straifuri, se asaza intr-o tava cu putin unt, se dau la cuptor si, cand sunt gata, se presara cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.


Analiza ingredientelor rețetei Mere în aluat:

Căpșuni, conservă
Avantaje: Căpșunile la conservă sunt o sursă bună de vitamina C....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșunile la conservă provin din zaharuri....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire