Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Napi sote

Vizite: 3619
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
324

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 lingurite ulei cu masline extra virgin
- 700 g napi, tocati
- 1/2 ceasca cu apa
- 2 catei usturoi, tocat
- 1/4 lingurita cu boia de ardei
- 2-3 lingurite cu otet de vin
- 1/4 lingurita cu sare

Preparare:

Se pune intr-un vas la incalzit o lingura de ulei, adauga napii si se lasa pe foc, mestecand, pana cand capata o culoare mai aprinsa (aproximativ 1 minut). Se adauga apa, se reduce temperatura si mai lasa 12-15 minute.
Se strange napii intr-o parte a vasului, adauga inca o ligurita de ulei in partea goala a vasului, apoi usturoiul si boiaua si indeparteaza vasul de pe foc dupa aproximativ un minut.
Adauga otet si sare dupa gust.


Analiza ingredientelor rețetei Napi sote:

Nap
Avantaje: Napul conține fibre alimentare, vitamina C, potasiu, calciu, acid folic și vitamina B6. De altfel, napul nu conține grăsimi saturate și colesterol. Napii sunt buni in caz de guta, artrita si in...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de nap provine din zaharuri. Napii conțin goitrogeni și prin urmare trebuie consumați cu moderație de către persoanele cu afecțiuni ale glandei tiroide. Na...
Oțet balsamic
Avantaje: Oțetul balsamic nu conține grăsimi saturate și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de oțetul balsamic provin din zaharuri. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire