Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Napolitane

Vizite: 1530
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2509

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100 g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 2 linguri miere
- 50 g margarina
- 3 buc oua
- 100 g smantana
- 2 lingurite praf de copt

Preparare:

Se cern prin sita faina, praful de copt si bicarbonatul.

Se amesteca margarina, mierea, smantana si galbenusurile, apoi ingredientele cernute, pana se omogenizeaza bine.

Se incorporeaza treptat in albusurile batute spuma.

Se toarna in tava unsa si tapetata.

Se coace la foc potrivit pana se rumeneste.


Analiza ingredientelor rețetei Napolitane:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire