Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Omletă cu brânză și prosciuto

Vizite: 1478
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
781

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 100-110 g faina
- 2 oua
- 2 linguri unt topit
- 250 ml lapte
- sare
- 1 lingura de ulei
- 6 feli de Prosciutto (sau jambon sau muschi afumat)
- 6 feli de branza

Preparare:

Se amesteca bine cu telul untul cu ouale, faina si sarea.
Se adauga cate putin lapte (atentie a nu se forma cocoloase). Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se pun 3-4 linguri de compozitie si se intinde uniform.
Se micsoreaza focul si se lasa pana cand aluatul incepe sa se ingroase. Se intoarce omleta si se lasa pana s-a copt. Se ia din tigaie, se intinde o felie de branza si una de prosciutto (sau jambon, sau muschi afumat) si se ruleaza.


Analiza ingredientelor rețetei Omletă cu brânză și prosciuto:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire