Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Omletă de albuș cu roșii

Vizite: 4678
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
142

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 albusuri
- 50 ml de lapte degresat
- 100 g rosii
- 10 g de faina integrala
- 5 ml de ulei de masline
- sare

Preparare:

Albusurile se bat cu furculitza pana se fac spuma, se adauga laptele, faina si sarea.
Se unge cu ulei un vas termirezistent, se toarna albusul batut si se da la cuptor 10-15 minute (cuptorul preincalzit).
Rosiile se curata de coaja si de seminte si se taie cubulete, se pune in tigaie din uleiul ramas cateva picaturi. Se adauga cateva linguri de apa si se pun rosiile taiate si se lasa pana scade totul.
Omleta se serveste stropita cu sosul de rosii preparat.
Se poate folosi mararur sau a altor condimente gen busuioc, oregano sau altele.

132 calorii.


Analiza ingredientelor rețetei Omletă de albuș cu roșii:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Făină integrală
Avantaje: Făina integrală conține numeroase vitamine, inclusiv folați, riboflavină și vitaminele B1, B3 si B5....
Dezavantaje: Nerecomandată la persoanele cu alergie la gluten și la cele cu colon iritabil....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire