Rețetă Orez cu lapte și dulceață
Vizite: 2990
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
114
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 150 ml lapte- o lingura orez
- o lingurita zahar
- o lingurita dulceata de capsuni
- coaja de lamaie
Preparare:
Orezul, curatat si spalat, zaharul si coaja de lamaie se pun sa fiarba in laptele clocotit.Se lasa sa fiarba incet pana cand se inmoaie boabele.
Analiza ingredientelor rețetei Orez cu lapte și dulceață:
Căpșuni, conservă
Avantaje: Căpșunile la conservă sunt o sursă bună de vitamina C....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșunile la conservă provin din zaharuri....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...