Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ouă Glubi

Vizite: 2782
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
161

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 rosie
- 1/2 felie sunca
- 1 ou
- 40 g (aproximativ) de orez natur fiert
- o frunzulita de busuioc (optional)
- un strop de sare

Preparare:

Se taie rosia in cuburi si se da in putin ulei de masline impreuna cu frunza de busuioc.
Se adauga sunca taiata in bucatele. Se sparge un ou si se adauga peste amestecul respectiv. Se lasa sa se prajeasca "ochi".
Se sareaza usor. Se ia tigaia de pe foc cand oul s-a inchegat si se aseaza totul peste putin orez fiert.
Chiar inainte de a servi, se despica usor oul pentru ca galbenusul, albusul si rosiile sa se amestece usor cu orezul.


Analiza ingredientelor rețetei Ouă Glubi:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....

Căutați rețete culinare după denumire