Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pâine cu migdale și semințe de mac

Vizite: 2124
Timp preparare: 80min
Dificultate: redusa
2194

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 cana migdale intregi
- 1-2 cani faina de orez brun
- 4 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 3 lingurite seminte de mac
- 1/2 cana iaurt
- 1/2 cana apa
- 1 ou intreg
- 1 albus de ou
- 2 linguri de ulei

Preparare:

Se incinge cuptorul.

Migdalele si o jumatate de cana de faina se pun in vasul robotului de bucatarie si se macina pana cand se formeaza o pasta omogena (faina impiedica migdalele sa devina uleioase). Se adauga restul de faina, praful de copt si 2 lingurite de seminte de mac.

Separat, se amesteca iaurtul, apa, oul, albusul de ou si uleiul. Se porneste robotul, se toarna compozitia obtinuta prin tubul robotului si se mixeaza pana cand toate ingredientele sunt bine amestecate.

Coca se pune in tava pentru paine, unsa in prealabil cu unt si se presara cu restul semintelor de mac.
Se da la cuptor timp de 55 minute, dupa care se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se serveste de preferinta dupa cateva ore.


Analiza ingredientelor rețetei Pâine cu migdale și semințe de mac:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Făină de orez brun
Avantaje: Făina de orez brun are un conținut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc. Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Semințe de mac
Avantaje: Semintele de mac sunt o sursa buna de calciu, tiamina, magneziu, fosfor si zinc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire