Rețetă Pandișpan pufos
Vizite: 2415
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2705
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 150 g faina- 150 g amidon
- 6 buc oua
- 300 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g lamaie
- 1 plic praf de copt
- sare
Preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri.Se amesteca 200 g zahar cu galbenusurile, se adauga coaja rasa de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, zaharul vanilat si sarea, iar la sfarsit se pun faina si amidonul.
Albusurile se bat bine, se adauga restul de 100 g zahar si se bat impreuna, pana ce spuma se ingroasa.
Se amesteca albusurile cu restul compozitiei, se toarna in tavi tapetate cu hartie si se coace la un foc iute la inceput si se reduce intensitatea focului, dupa ce pandispanul a crescut.
Analiza ingredientelor rețetei Pandișpan pufos:
Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală.
Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....