Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pandoro de Crăciun

Vizite: 2011
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2937

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g faina
- 100g zahar
- lapte (cat e necesar)
- coaja rasa de la o lamaie
- 200 g unt moale
- 3 oua
- 1 plic praf de copt
- zahar pudra

Preparare:

Intr-un bol se amesteca zaharul cu ouale pana se obtine o compozitie deschisa si spumoasa.
Apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine pana se obtine o compozitie compacta si omogena.
Apoi totul se pune intr-o tava inalta, rotunda, de pandoro, unsa cu unt si pudrata cu faina si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade C timp de 45 minute. Se verifica din cand in cand.
Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar pudra.


Analiza ingredientelor rețetei Pandoro de Crăciun:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire