Rețetă Papanași cu brânză
Vizite: 1761
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
287
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 100 g branza de vaci dulce- 20 g faina sau gris
- 1/2 ou
- 5 g unt sau 1/2 lingurita smantana
- 10 g zahar
Preparare:
Se amesteca branza de vaci cu oul si zaharul. Se incorporeaza totul cu grija in faina sau gris. Cu o lingurita inmuiata in apa iei din compozitie facandu-se bile. Se pun la fiert intr-un vas cu apa deja clocotita cu putina (foarte, foarte) sare. Este gata cand papanasii se ridica la suprafata. Se servesc cu smantana sau cu unt.Analiza ingredientelor rețetei Papanași cu brânză:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...