Rețetă Pască cu smântână
Vizite: 1886
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
7035
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg smantana- 1 kg malai
- 4 oua
- 100 g zahar (dupa gust)
- 4 linguri faina
- mirodeni
- sare
Preparare:
Se prepara un aluat ca pentru chec sau aluatul de cozonac intins foarte bine.Intr-un bol se pune malaiul peste care se pune smantana la scurs cel putin 8 ore intr-un tifon pus in doua sau un prosop mai subtire.
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare apoi cu zaharul pana devine ca o crema peste care se pune smantana, iar albusurile se bat separat spuma si se adauga putin cate putin peste smantana si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus apoi se pune faina si mirodeniile.
Se intinde o foaie si se pune intr-o tava unsa cu unt sau blatul de chec sa fie deja copt 10 minute peste care se pune crema de smantana si se lasa la copt pentru o ora.
Este mai bun cu aluat de cozonac iar daca doriti puteti adauga 3 linguri de cacao in crema cu smantana.
Analiza ingredientelor rețetei Pască cu smântână:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Făină de porumb
Avantaje: Făina de porumb are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Susceptibil la contaminarea cu ciuperci.
Poate afecta absorbția de minerale....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...