Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Paste chinezești

Vizite: 1814
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Paste chinezești
1125

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

300 g Paste chinezesti din mazare si fasole Mung Tao-Tao
3 pungi x 450 g Amestec de legume chinezesti
700 g piept de pui
2 lingurite piper negru
2 lingurite usturoi granulat
2 lingurite sare
2 linguri de ulei
2 linguri sos de soia

Preparare:

Se taie pieptul de pui julien, si se pune la calit condimentat cu o lingurita de piper negru, sare, una de usturoi granulat si o lingura de sos de soia.
Se adauga apa cat sa-l acopere si se lasa la fiert 20 de minute.

Intre timp se pun pastele intr-un vas adanc si peste ele se toarna 1.5 litri apa clocotita, se lasa la inmuiat 5 minute. Se scot pe un tocator si se taie pentru a le marunti in bucati de ~ 10 cm.

Peste pieptul de pui care a fiert se pun legumele se mai adauga 200 ml de apa, o lingurita de usturoi, una de sare si una de piper, o lingura de soia si se lasa la abur 15 minute astfel incat legumele sa ramana usor crocante.

Se scot legumele si pieptul de pui (cu tot cu sosul pe care l-a lasat amestecul) se pun peste paste si se amesteca.

Dupa gust, se mai poate pune soia si piper, direct in farfurie.

Timp de preparare: 60 minute


Analiza ingredientelor rețetei Paste chinezești:

Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi praf
Avantaje: Conține compuși care par să contribuie la starea de sănătate: reglează tensiunea arterială, echilibrează colesterolul, reduce riscul de cancer, îmbunătățește sistemul imunitar, ajută dig...
Dezavantaje: În comparație cu usturoiul proaspăt are o cantitate redusă de calorii și nutrienți. Poate duce la respirație urât mirositoare....

Căutați rețete culinare după denumire