Rețetă Paste cu cașcaval
Vizite: 5516
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- paste de forme diverse (stelute, bilute, litere, etc.)- ceapa
- ulei de masline
- bulion
- cascaval (ras)
Preparare:
Se pune la fiert paste de forme mici (stelute, bilute, litere, etc).Separat se caleste o ceapa mica in putin ulei de masline, se adauga bulion (sau suc de rosii) si putina apa.
Dupa ce s-au fiert pastele pune apa rece peste ele, se pun apoi peste sosul cu bulion (sau suc de rosii) si se amesteca bine.
In final se adauga cam patru linguri de cascaval ras (la doua maini de paste).
Analiza ingredientelor rețetei Paste cu cașcaval:
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu.
Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu.
Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...