Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Paste cu rucola și busuioc

Vizite: 2823
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
633

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 canita frunze de rucola
- cateva frunze de busuioc proaspat
- 300 g paste
- ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- parmezan ras

Preparare:

Se pune apa la fiert, se adauga pastele si se fierb circa 12 minute. Se scurg de zeama si se pun intr-un castron mare.
Se adauga frunzele de busuioc taiate marunt, uleiul de masline, usturoiul tocat, fruzele de rucola si se amesteca bine.
Pe deasupra se orneaza cu parmezan ras.


Analiza ingredientelor rețetei Paste cu rucola și busuioc:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire