Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Paste cu ton și sos de roșii

Vizite: 2975
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Paste cu ton și sos de roșii
1645

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

700 grame paste Barilla penne
1000 ml sos de roșii
750 grame ton
1 ceapă mică
5 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
sare, piper măcinat
mărar și pătrunjel

Preparare:

Se pun pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj.

În acest timp se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Se călesc în două linguri de ulei de măsline, împreună cu sare și piper.

Se adaugă sosul de roșii și se lasă la fiert timp de câteva minute. Se adaugă apoi tonul deja scurs și se amestecă pentru încă un minut.

Sosul se pune apoi peste pastele fierte și scurse de apă și se amestecă, adăugând mărar și pătrunjel tocat mărunt.

Timp de preparare: 30 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Paste cu ton și sos de roșii:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire