Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Paste mexicane (la Multicooker)

Vizite: 1331
Timp preparare: 70min
Dificultate: redusa
Rețetă Paste mexicane (la Multicooker)
4329

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 1000g carne de vită (tocată)
- 500g Paste Barilla fusili sau penne (scurte)
- 250g cașcaval
- 400g suc de roșii
- 400g roșii cubulețe în conservă
- 250g porumb dulce boabe conservă
- 75g parmezan ras
- 4 fire de ceapă verde
- mix condimente: 1 lingură praf chilli , 1/2 linguriță praf usturoi, 1/4 linguriță fulgi de chilli, 1/2 linguriță oregano uscat, 1/4 linguriță boia dulce, 1 și 1/2 linguriță chimen, o linguriță de piper negru (sau un plic deja preparat de mix pentru mâncare mexicană)
- o linguriță de sare

Preparare:

Prepararea a fost făcută la Multicooker (cu cantitățile de mai sus ajungeți la 4 spre 5l în cuvă - cam 10 porții medii spre mari).

1. Program prăjire (Fry) - 15min:
Se face întâi carnea tocată - 15 min prăjire în suc propriu (nu adăugați ulei sau altceva). Mestecăm la câteva minute. Urmărim să se mărunțească carnea și să dispară culoarea roșie. La sfârșit scurgeți zeama/grăsimea.
Cât timp se așteaptă (sau chiar dinainte) se pregătesc toate ingredientele, se face mixul de condimente, se dă cașcavalul prin răzătoare, se taie ceapa și roșiile.

2. Program fierbere (Boil) - 5min:
Adaugăm peste carne sucul de rosii, rosiile, porumbul, ceapa tăiată mărunt, condimentele și aproximativ două pahare mari de apă (deci toate celelalte ingrediente înafară de paste și cascaval). După ce aparatul ajunge la fierbere lăsați 2-3 minute.

3. Program fierbere la temperatură scăzută (Stew) - 15min:
Adăugăm pastele. Amestecăm. La nevoie mai adaugăm apă (un pahar) însă nu prea multă. Pastele vor trage apa, dar se fac și de la aburi - nu trebuie să fie acoperite de apă. Acum echilibrați consistenta - mai bine mai puțină apă și adaugați la nevoie suc de roșii spre finalul programului.
Gustați să vedeți dacă pastele sunt așa cum doriți (dacă da, întrerupeți programul mai devreme) și mai adaugați sare dacă e necesar.

4. După finalizarea programului 3 adăugați cascavalul ras și amestecați.
Se poate servi dupa 2-3 minute - suficiente pentru topirea cașcavalului.

În farfurie presarați parmezan pe deasupra. Oferiți chilli separat pentru cei ce vor o experiență hipermexicană.


Notă: ar fi mers mai multe roșii.


Analiza ingredientelor rețetei Paste mexicane (la Multicooker):

Carne de vită tocată
Avantaje: Carnea de vită prajită conține vitamina B12, zinc și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de vită prajită conține grăsimi saturate, colesterol și grăsimi trans....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....

Căutați rețete culinare după denumire