Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pastetă din carne cu sardele

Vizite: 1298
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
2332

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500-600 g carne de vitel, amestecata cu carne de porc mai grasa,
- 100-150 g ceapa,
- 100 g unt,
- 30 ml untdelemn,
- o cutie de sardele,
- 50 ml vin,
- o lingurita rom,
- cate un varf de cutit condimente de pasteta,
- o lingurita cu varf sare.

Preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn, 2 minute, apoi se pune carnea taiata in bucati mai mari care se amesteca ca sa se prajeasca la suprafata si se adauga sarea, condimentele, vinul si romul.

Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita ca sa ramina carnea suculenta sause introduce cratita la cuptor, tot acoperita; din cind in cind se adauga cite 2-3 linguri de apa, ca sa nu se arda ceapa.

Cand carnea s-a muiat, furculita intra cu usurinta in ea. Dupa ce s-a racit, se trece de trei ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele sicu tot untdelemnul lor. Untul se freca pina cind se inmoaie, se amesteca cu tocatura sise sareaza dupa gust.


Analiza ingredientelor rețetei Pastetă din carne cu sardele:

Carne de porc
Avantaje: Carnea de porc conține proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Carnea de porc este bogată în colesterol....
Carne de vițel
Avantaje: Carnea de vițel este o sursă de proteine, niacină, fosfor și zinc. Este bună în regimurile alimentare bogate în proteine și sărace în grăsimi....
Dezavantaje: Carnea de vițel conține mult colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Sardele - conservă în ulei
Avantaje: Sardelele conțin proteine, vitamina D, vitamina B12, fosfor, niacină, calciu și seleniu....
Dezavantaje: Sardelele conțin mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire