Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pastetă din șuncă

Vizite: 1290
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1025

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300 g sunca alba,
- 3 oua,
- 100 g ciuperci,
- 150 g unt,
- 100 ml smantana groasa,
- 5-6 sardele,
- 80 g ceapa,
- condimente de pasteta,
- sare fina.

Preparare:

Ceapa rasa fin, se caleste un minut in 50 g unt si se adauga ciupercile bine spalate, taiate cat mai marunt, 1/ 2 lingurita cu sare si condimentele, lasandu-le sa fiarba, acoperite, la foc mic, pana cand scade apa ce o lasa; daca este nevoie, se adauga 1-2 linguri cu apa, pana cand se moaie bine.

Cand sunt gata, trebuie sa fie bine scazute. Ouale fierte tari se curata de coaja. Sunca se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ciupercile reci.

La tocatura se adauga galbenusurile bine zdrobite cu furculita, albusul taiat mai mare, smantana, sardelele, amestecandu-le bine toate cu restul de unt; se adauga dupa gust sare fina.


Analiza ingredientelor rețetei Pastetă din șuncă:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sardele - conservă în ulei
Avantaje: Sardelele conțin proteine, vitamina D, vitamina B12, fosfor, niacină, calciu și seleniu....
Dezavantaje: Sardelele conțin mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire