Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pesmeciori extra

Vizite: 1365
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5016

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g faina
- 250 g unt
- 250 g zahar pudra
- 50 g smantana
- 3 buc oua
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat

Preparare:

Untul se amesteca cu zaharul, se adauga smantana, ouale, praful de copt, zaharul vanilat, iar la urma se pune faina.

Se framanta bine si se lasa doua ore la rece, se intinde o foaie cu grosimea de 5 mm si se taie cu forme pentru decupat coca, se asaza in tavi si se coc la un foc domol.


Analiza ingredientelor rețetei Pesmeciori extra:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire