Rețetă Pește de aprilie
Vizite: 1514
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
89
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 40 g de file de peste slab (carne de morun proaspata, merluciu sau dupa preferinta)- 1 dovlecel
- 1 morcov mic
- 1 picatura de ulei de masline
- 1 felie de lamaie
Preparare:
Se spala si se curata legumele, se dau prin razatoare. Se pun legumele pe o foaie de aluminiu, deasupra legumelor se aseaza fileul de peste si se baga foaia de aluminiu in cuptorul incalzit in prealabil la 250 grade (termostat 7-8).Se toarna cateva picaturi de ulei si de lamaie. Se inchide hartia de aluminiu si se lasa in cuptor 6-8 minute. Cand sunt gata, se zdrobesc legumele si pestele si se aranjeaza preparatul in farfuria bebelusului, dandu-i forma unui peste.
Analiza ingredientelor rețetei Pește de aprilie:
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...