Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pește inăbușit cu legume

Vizite: 2116
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
427

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 fileuri de cod sau de pangassius
- 2 morcovi
- 1/2 broccoli
- ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- sare dupa gust

Preparare:

Pestele se spala si se dezoseaza, se unge cu ulei de masline, sare si se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se impatureste in staniol si se pune intr-o tava la cuptor.
Morcovii se curata si se taie cubulete, iar broccoli se taie in bucatele. Se ung cu ulei si sare si se impaturesc si ei in staniol.
Se pun la foc intr-o tava cu putina apa.


Analiza ingredientelor rețetei Pește inăbușit cu legume:

Broccoli
Avantaje: Broccoli este o sursa excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, K și B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține proteine, calciu, fier, magneziu și fosfor. Are efecte anti-inflamatoar...
Dezavantaje: Poate cauza dezechilibre la nivelul hormonilor tiroidieni dacă este consumat în cantitate crescută și poate interfera cu acțiunea medicamentelor anticoagulante....
Cod
Avantaje: Codul conține vitamina A, fosfor, potasiu, acid folic și proteine....
Dezavantaje: Codul conține mult colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite codul....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire