Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piept de pui cu fasole verde și ghimbir

Vizite: 5852
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Piept de pui cu fasole verde și ghimbir

Ingrediente/compozitie:

1 borcan de fasole verde conservata in apa (home made)
1 piept de pui
1/2 lingurita ghimbir macint
1 praf de piper
1 lingurita rasa de boia dulce
2 cepe
1 ardei gras mic
1 catel de usturoi
1/2lingurita de sare
patrunjel verde
condimete pentru friptura de pui

Preparare:

Taiem fasii pieptul de pui ,il condimentam cu ghimbir,boia dulce ,condimente pentru carne de pui ,sare si pipe rsi un catel de usturoi . Lasam putin carnea sa se marineze.Punem fasiile de carne la fript intr-o tigaie,le frigem pe toate partile apoi adaugam ceapa si ardeiul gras tocate julien.
Adaugam usturoiul pisat marunt si lasam totul sa se caleasca impreuna .Dupa ce carnea si ardeiul sunt calite adaugam fasolea scursa de zeama.(vara putem folosi fasole verde proaspata ,oparita putin in apa cu sare. )
Potrivim de sare si piper daca mai este nevoie si dupa ce innabusim totul 3 minute adaugam patrujel toct marunt .


Analiza ingredientelor rețetei Piept de pui cu fasole verde și ghimbir:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire