Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piftie de curcan

Vizite: 2761
Timp preparare: 360min
Dificultate: medie
Rețetă Piftie de curcan
758

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 1 buc. aripa de curcan;
- 1 buc. gat de curcan;
- 2 buc. catei usturoi;
- 2 buc. foi de dafin;
- 1 lingurita boabe de piper;
- 2 linguri sare;
- 2 linguri otet;
- 1 lingurita zahar;
- 1 morcov;
- 1 pumn boabe de mazare;
- 2 buc. gelatina alimentara

Preparare:

Se pun bucatile de curcan intr-o oala incapatoare, cu tot cu piele si os si se acopera cu apa rece. La inceput se adauga 1 lingura rasa de sare, ca sa se coaguleze repede spuma care apare in timpul fierberii. Fierbem la foc potrivit pana incepe sa apare spuma pe care o adunam cu grija in cateva randuri, pana cand nu se mai formeaza.
Se fierbe piftia pana cand carnea cade de pe oase. E nevoie de cel putin 4-5 ore de fierbere la foc mic.
Se scot bucatile de curcan si se curata carnea de pe oase, se taie bucatele mici si se baga iar in apa, se mai dau cateva clocote, pentru a indeparta spuma care se mai formeaza. Apoi se scoate carnea si se pune la scurs in strecuratoare.
In apa in care a fiert carnea, se adauga foile de dafin si boabele de piper, morcovul taiat rondele, boabele de mazare si usturoiul taiat marunt, zaharul, restul de sare si otetul. Se fierbe pana cand morcovul este gata, apoi se scot din apa si aceasta se strecoara printr-un tifon.
Se desface gelatina in putina apa rece, apoi se adauga peste zeama fiarta, se pune iar pe foc si se amesteca pana se dizolva gelatina, dar fara sa fierbem zeama, ca nu mai obtinem efectul de inchegare.
Intr-un bol se aseaza rondelele de morcov fierte, boabele de mazare, apoi carnea taiata marunt. Se ia cu polonicul zeama si se toarna usor deasupra, pana se umple vasul.
Din cauza ca la temperatura camerei piftia nu se incheaga, se baga 1 ora la congelator, apoi se scoate si se pastreaza la frigider.
Cand o servim la masa, incalzim putin fundul vasului ca sa se desprinda si o rasturnam pe farfurie, astfel incat aranjamentul cu morcovi sa fie deasupra.


Analiza ingredientelor rețetei Piftie de curcan:

Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.