Rețetă Placintă cu iaurt
Vizite: 2257
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
878
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 pachet foi placinta Bella- 1 l iaurt
- 6 oua
- 7 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 200 g stafide
- vanilie
Preparare:
Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, iaurtul, faina, vanilia, stafidele.Foile se impart in doua, se pune prima jumatate de foi unse intre ele cu ulei, crema de iaurt si apoi cea de-a doua jumatate.
Se da la cuptor si cand este gata se acopera cu un prosop umed.
Analiza ingredientelor rețetei Placintă cu iaurt:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc.
Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri.
Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol.
Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri.
Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...