Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Plăcintă cu morcov și brânză

Vizite: 2402
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 2 cani de morcov dat prin razatoare
- 4 oua
- 1/4 cana de lapte
- 1 lingura de ceapa tocata marunt
- 1 catel de usturoi pisat (facultativ)
- 1/2 cana de cascaval sau branza date prin razatoare
- 1/8 lingurita de piper macinat (facultativ)

Preparare:

Se fierb morcovii acoperiti cu apa cam 5 minute si se strecoara.
Se bat ouale, se adauga laptele, ceapa, usturoiul si piperul.
Se amesteca morcovii cu cascavalul ras si se pun intr-o forma unsa cu unt sau margarina. Deasupra se toarna compozitia cu oua si lapte.
Se da la cuptor, la foc mediu, cam 30-35 de minute sau pina lama cutitului cu care se incearca la mijloc iese curata.


Analiza ingredientelor rețetei Plăcintă cu morcov și brânză:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire